Ontbijtmuffins appel-kaneel
Wil je variatie in je ontbijt? Maak dan deze ontbijtmuffins! Makkelijk te maken en per portie in te vriezen. Zo heb je snel een keer wat anders om je dag mee te starten!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
12
Partij(en)
250 gram bloem |
50 gram havermout |
2 tl bakpoeder |
1 snuf zout |
2 tl kaneel |
1 stuks rijpe banaan |
50 gram kokosolie (gesmolten) |
2 stuks eieren |
120 ml melk |
1 stuks appel |
Ontbijtmuffins appel-kaneel Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zet een muffinvorm voor 12 stuks klaar en vul deze met papieren vormpjes.
- Meng in een grote kom de bloem, havermout, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar.
- Pak een andere grote kom en prak daarin de banaan. Voeg hier de gesmolten kokosolie, eieren en melk aan toe en klop goed door elkaar met een garde.
- Meng dan het bloemmengsel door het eiermengsel en spatel goed door elkaar.
- Rasp de helft van de appel met een fijne rasp. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Roer de geraspte en de blokjes appel door het beslag.
- Vul met behulp van een ijsschep of twee eetlepels de muffinvormpjes met het beslag.
- Bak in de oven in 25-30 minuten gaar.
Opmerkingen
Wanneer je van een kruidige smaak houdt, kan je de kaneel ook vervangen door koekkruiden.
Geen fan van banaan? De smaak proef je hier niet echt, het is de zoetmaker van de muffins. Wil je toch geen banaan gebruiken, vervang deze dan door 2 eetlepels honing.