Ontbijtmuffins appel-kaneel

Wil je variatie in je ontbijt? Maak dan deze ontbijtmuffins! Makkelijk te maken en per portie in te vriezen. Zo heb je snel een keer wat anders om je dag mee te starten!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 12 Batch(es)

250 gram bloem
50 gram havermout
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
2 tl kaneel
1 stuks rijpe banaan
50 gram kokosolie (gesmolten)
2 stuks eieren
120 ml melk
1 stuks appel

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    • Zet een muffinvorm voor 12 stuks klaar en vul deze met papieren vormpjes.
    • Meng in een grote kom de bloem, havermout, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar.
    • Pak een andere grote kom en prak daarin de banaan. Voeg hier de gesmolten kokosolie, eieren en melk aan toe en klop goed door elkaar met een garde.
    • Meng dan het bloemmengsel door het eiermengsel en spatel goed door elkaar.
    • Rasp de helft van de appel met een fijne rasp. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Roer de geraspte en de blokjes appel door het beslag.
    • Vul met behulp van een ijsschep of twee eetlepels de muffinvormpjes met het beslag.
    • Bak in de oven in 25-30 minuten gaar.

Notes

Wanneer je van een kruidige smaak houdt, kan je de kaneel ook vervangen door koekkruiden.

Geen fan van banaan? De smaak proef je hier niet echt, het is de zoetmaker van de muffins. Wil je toch geen banaan gebruiken, vervang deze dan door 2 eetlepels honing.

Be the first to post a review