Slasoep

Soep van sla? Ja! Snel klaar, licht en makkelijk en super gezond. Lekker met verbrokkelde feta en bosui. Heerlijk zomers!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Serving(s)

2 stuks sjalot
1 teen knoflook
2 stuks bosui
2 stuks kropsla
1 scheut olie
1 stuks bouillonblokje (groentebouillon)
1 snuf zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

    • Snijd de sjalotjes en de teen knoflook fijn.
    • Snijd de bosuitjes in ringen.
    • Was de sla en snijd deze grof.
    • Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalot en knoflook.
    • Voeg één bosui toe en bak kort even mee.
    • Voeg in delen de sla toe en laat deze wat slinken.
    • Voeg kokend water toe tot ongeveer de helft van de sla. Voeg ook het bouillonblokje toe.
    • Laat ongeveer 5 minuten koken.
    • Haal de pan van het fornuis en pureer de soep met een staafmixer.
    • Proef en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
    • Serveer de soep met verkruimelde feta en de andere bosui.

Notes

Deze soep is vers gemaakt super lekker. Vries deze niet in of warm niet opnieuw op: de soep wordt dan bitter van smaak.

Be the first to post a review